+31 6 131 04 699 swarthoeve14@gmail.com

In de omgeving van de camping

Natuur en cultuur

De camping is een ideale uitvalsbasis voor vele uitstapjes. De natuur is altijd dichtbij door de ligging in het Wormer- en Jisperveld. Ook ben je zo op het strand en of bij het IJsselmeer. 

De Zaanse Schans ligt op 10 minuten fietsen.  Steden als Amsterdam, Haarlem, Alkmaar en Hoorn zijn goed aan te rijden vanaf de camping. Deze historische steden met mooie architectuur en diverse musea zijn stuk voor stuk de moeite waard.

Erop uit met een 2CV

Wil je de omgeving verkennen op een spectaculaire manier? Reserveer één of meerdere Eenden bij Ducktrail. Met mooi weer rijd je een heerlijke cabrio. Dit geeft een extra vakantiegevoel!

Ducktrail biedt leuke en afwisselende routes aan, zodat je kan genieten van al het moois wat Noord – Holland te bieden heeft vanuit deze comfortabel geveerde oldtimer.

Kijk voor meer informatie op de site van Ducktrail.

Ducktrail
Op weg met een Eend
Ducktrail rondrit

De Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een buurtschap met grote internationale toeristische aantrekkingskracht.

Vanaf je kampeerplaats heb je uitzicht op de molens van de Zaanse Schans. Een groot aantal ervan zijn te bezoeken. Ook het Molenmuseum, het Uurwerkmuseum en het Zaans Museum zijn een bezoekje meer dan waard.

Vanaf de steiger aan de Zaan kun je in de rondvaartboot stappen voor een blik op de omgeving vanaf het water. Maar alleen al er rondwandelen is een genot, zeker als je oog hebt voor historie en Zaanse houtbouw.

Lees meer op de site van de Zaanse Schans

Het Wormer- en Jisperveld

Het Wormer- en Jisperveld is een veenweidegebied met een oppervlakte van zo’n 2.500 ha. In zijn soort is het het grootste veenweidegebied van Europa. Het is zeer waterrijk, herbergt van oudsher veel fauna en is een broedgebied voor talloze weidevogels. De vele honderden (ei)landjes werden vroeger door vaarboeren gebruikt. Vaarboeren zijn er nauwelijks meer, maar de weidevogels hebben het gebied in het voorjaar volledig in gebruik als broedgebied. Vogelaars kunnen naast weidevogels ook riet- en roofvogels in hun lens vangen.

Er zijn diverse verhuurlocaties van kano’s en roeiboten in de nabije omgeving om het gebied van binnenuit te verkennen. Bezoekerscentrum De Poelboerderij organiseert thema-excursies in het gebied. Wij informeren onze gasten hier graag over.

Lees meer op de site van Bezoekerscentrum de Poelboerderij. 

Volendam

Op 25 km van de camping ligt Volendam, bekend als vissersdorp aan het Markermeer, waar je op de foto kunt in Volendammer klederdracht, heerlijk vis kunt eten in de diverse restaurantjes en lekker kunt wandelen over de Dijk. Het Doolhof, de kleine huisjes achter de haven, die dicht tegen elkaar aan zijn gebouwd, ademen de authentieke sfeer van vroeger. Bezoek Marken met de Marken express die vaart tussen Volendam en Marken.

Edam

Edam ligt aan Volendam vast. Het is een aantrekkelijk stadje met veel historische gevels en monumenten. Edam is beroemd om zijn kaas die wereldwijd verhandeld wordt. In de zomer worden kaasmarkten georganiseerd voor bezoekers

Lees meer over Edam en Volendam

Authentieke dorpen

In de directe omgeving van de camping liggen diverseauthentieke dorpen, bekend om de vele houten huizen, die doorgaans in het typerend groen en wit geschilderd zijn. De dorpen in de Zaanstreek liggen veelal langs de Zaan. Aanraders zijn de dorpen Jisp, Zaandijk, West-Zaan, Haaldersbroek, ‘t Kalf en Krommenie(dijk).

Het pittoreske dorp Jisp heeft een wegsloot en een raadhuisje uit 1650. De Hervormde Kerk is gebouwd in 1822 op de plaats van de eerdere kerk. Het koorhek en de preekstoel dateren van die kerk uit de 17e eeuw.

Ook droogmakerijen als de Beemster, Schermer, Purmer en Starnmeer met de historische dorpen Graft-De Rijp, Noordeinde, Grootschermer, Schermerhorn en Driehuizen zijn een bezoek per fiets of met de auto zeker waard.